Sider

onsdag 8. juni 2011

Ett lavkarboliv

Jeg har gått på lavkarbodiett siden 7.februar 2011. Etter ett besøk hos Dr. Sofie Hexeberg. Før jeg kom dit hadde jeg så smått begynt å kutte ut mange karbohydrater.
Det gjorde godt å komme dit å få vite hvordan man skulle leve fremover. I lavkarbo verden er det ett hav av retninger. Jeg ligger nå på max 50 gram karbohydrater om dagen( de aller fleste nordmenn på over 300 mener jeg å ha lest ett sted) Som regel en helt vanlig dag uten besøk, avslutninger, møter etc, ligger jeg ofte på 20-30. Dete får jeg i meg med grønnsaker. Jeg spiser MYE mer grønnsaker nå enn jeg gjorde før, og jeg som var en brødelsker av rang, savner det veldig sjelden faktisk. Når jeg gjør det lager jeg med Nannas lavkarbobrød. Eller Sofies knekkebrød(så bare kjøkkenet er ferdig, så skal jeg bake en STOR porsjon) Men hva spiser jeg da?
Til frokost(de dagene jeg spiser det)
en hjemmelaget blanding bestående av solsikkekjerner, linfrø, semsamfrø, mandler og kokos. Gjerne med litt youghurt naturell.
Koket egg med majones og agurk/tomat
boks med makrell i tomat med majones og tomat
Lunsj:
Gjerne rester etter middagen
omelett med kylling/skinke eller annet samt grønnsaker
salat
suppe
fiskekaker
Middag:
Helt vanlig norsk middag, men prøver å få i meg rent kjøtt
grønnsaker, masse grønnsaker, potet er byttet ut med brokkoli og blomkål
salat
Eksempel på middagen. Idag var det kylligngryte, min egen oppskrift.
1 stor pakke kyllingfilet i biter
1 pakke bacon
1/2 squash
1 liten løk
gulrot
crem fresh
fløte(ca 3 dl)
Stek kyllingen sammen med løk og bacon, tilsett squash og gulrot og fløte. La det koke til alt er ferdig(ca 15 min)
Av krydder brukte jeg: spisskum, chili, koriander, isop,brennesle og bjørk.
Dette ble helt nydelig..... og jeg har til lunsj i morgen.... Burde vært servert med salat, men det hadde jeg ikke.

Som regel er det mer enn nok for å være mett hele dagen. All maten er stekt i ekte smør, jeg bruker mye rømme, creme fresh(eller åssen det skrives) kokosa(kokosfett) fløte
Ikke noe er så godt som en kopp kaffe med en fløteskvett eller pisket krem.....
All sukker i maten har jeg kuttet ut, bruker jeg det er det sukrin som regel jeg bruker. Jeg spiser mye mer fisk siden dette ofte er en del av frokost eller lunsjen min. Å jeg slipper å telle kalorier. Jeg kikker på næringsinnhold og er det 6 gram karbo per 100 gram vare, da er det "godkjent"
Men dog, jeg kan kose meg med pizza, men da med masse salat og hjemmelaget dressing ved siden av..... i helga spiser jeg ei brødskive lørdag og ei skive søndag. Blir vi bedt bort spiser jeg ofte litt før jeg går bort, deretter forsyner jeg meg først av "trygge" ting før jeg tar annet. Borte er borte og der gjelder andre regler.... Men hvorfor gjør jeg dette da? Ikke pga vekta som mange andre, men fordi kroppen men med fibromyalgi reagerer sterkt når jeg får i meg masse karbohydrater har jeg funnet ut.....
Resultatet mitt er: Jeg har mer overskudd enn på flere år, har gått tur med Balder 4 av 6 kvelder, mindre vondt i ryggen, mindre smerter i hele kroppen, sover bedre om natta, har hatt hodepine en gang på 9 uker, og ejg hadde det 3-4 ganger i uka så ille at jeg kunne bare legge meg....
Humøret er atskillig mer stabilt, siden blodsukkeret er mer stabilt, totalt er det 16 cm mindre av meg(6 i livet) klærne er en str mindre og jeg har ett omvendt bunadsproblem, den er i ferd med å bli større gitt.... Spør ikke om vekta, den er nemlig pensjonert for lenge siden......
Dette er ingen mirakel kur, jeg er slett ikke frisk, jeg funker bare bedre enn før, har mer overskudd til å klare en hverdag. Jeg må fortsatt hvile, fortsatt planlegge dagene mine nøye om hva jeg kan å ikke kan. Men jeg orker ting igjen.
Har du spørsmål enten om lavkarbo, mat tips eller hvordan dette virker for meg, bare spør!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar